top of page

Mijn persoonlijke reis 

Door de jaren heen heb ik net als ieder ander ervaringen gehad waardoor ik op zoek ging naar de antwoorden in mezelf. Het is een levenslange reis natuurlijk, want we groeien en ontwikkelen ons hele leven door. De ene keer gaat het als vanzelf, vanuit rust, de andere keer kan er een aanleiding zijn die je onverwachts lanceert in een zoektocht naar balans in jezelf.


Ervaringsdeskundige, de aanloop naar coaching & creatieve expressie


Ik ben ervaringsdeskundige geworden op het gebied van zorg rondom kanker (als ouder van een kind met kanker) en heb in de vijf jaar aan het bed van mijn zoon talloze creatieve activiteiten met en voor hem en mijn dochter gedaan en gezien hoe goed dit hen (en ook mezelf!) deed. Het was niet alleen afleiding van het ziek-zijn wat elke dag indringend aanwezig was, maar het gaf hen ruimte om boosheid en verdriet te uiten en soms bracht het ook voldoening, plezier en nieuwe energie. 

Daarnaast hebben gebeurtenissen zoals rouw rondom het overlijden van mijn vader door kanker (2011), maar ook rouw rondom mijn scheiding, rouw om het chronisch ziek-zijn van mijn dochter en langdurige mantelzorg voor mijn moeder (overleden mei 2021), veel impact en invloed gehad op de studie- en werkrichting die ik koos (life coaching, energetische therapeute, therapeutische kunst) en hoe ik nu in het leven sta.


Nieuwe energie & creatieve ontwikkelingen


Door tijdens deze gebeurtenissen steeds te vragen 'wat heb ik nodig' en hulp te durven vragen aan professionals, ben ik als mens gegroeid. Ook ontdekte ik dat het creatieproces, vooral door te werken met kleur en het schilderen mij niet alleen rust bracht maar ook nieuwe inzichten en energie.

Niet voor niets krijgt kunstzinnige therapie en beeldende begeleiding steeds meer een plek in de reguliere zorg, zowel in de geestelijke gezondheidszorg als in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en Hospices.

Door wat dit mij persoonlijk bracht begon het bij mij te kriebelen om dit met anderen te delen. Van 2007 tot en met 2017 had ik een eigen coaching praktijk en gaf ik naast coaching sessies diverse meditatie cursussen, creatieve workshops en energetische behandelingen. In aansluiting op mijn Life Coach opleiding, volgde ik in 2018 een Life Coaching cursus rond therapeutische kunst. En in 2020 nam ik deel aan de Masterclass Beeldende Begeleiding door Karin Brandt, beeldend begeleider en docent bij Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg. 
 
De afgelopen jaren heb ik me volledig op mijn kunstzinnige ontwikkeling gericht en dat heeft me veel gebracht. Zowel aan inzichten als aan ervaring en plezier. Ik ben dan ook blij en dankbaar dat ik met de twee dingen die ik het liefste doe, coaching & kunstzinnige begeleiding, anderen kan helpen om het leven na verlies op een andere manier zinvol vorm te geven. 


Wat kan ik voor jou of jouw organisatie betekenen?

⦁    Wil je even los zijn van het piekeren, het constante denken?
⦁    Ben je op zoek naar een voor jou passende, laagdrempelige uitlaatklep?
⦁    Heb je behoefte aan ondersteuning op maat, met of zonder kunstzinnige begeleiding?
⦁    Heb je ondersteuning nodig tijdens rouwverwerking van je medewerkers, om uitval te voorkomen?
⦁    Of heb je interesse in het ontdekken van de verborgen creatieve talenten van je team? (Klik hier).

 

Aarzel niet en informeer hier naar de mogelijkheden voor zowel coaching, met en zonder intuïtief schilderen, of mijn workshops Intuïtief Schilderen.

 

Na ontvangst van je bericht neem ik binnen twee werkdagen contact met je op.

Hartelijke groet en wie weet, tot ziens!

 


Margje van der Lei

bottom of page